WAvE, nodigt u uit. Meedoen loont!

WAvE, nodigt u uit. Meedoen loont!

Vorig jaar belandde ik op uitnodiging aan tafel met een gewaardeerde communicatie-expert uit de Waarderpolder, tijdens een meet-en-greet. Echt iets voor mij. Ik werk al jaren als HR professional en houd ervan om verbindingen te tot stand te brengen. En als een ander een kans ziet mij met nieuwe mensen en nieuwe kansen in contact te brengen, dan zeg ik JA!

Zo raakte ik dus in gesprek over arbeid en mobiliteit in de Waarderpolder en hoorde dat dit bedrijventerrein net een convenant had gesloten waarin arbeidsmarkt een prominente plek heeft. Inspirerend. In razend tempo werden vervolgens plannen ontwikkeld voor een arbeidsmobiliteitscentrum in de Waarderpolder. De ondernemersvereniging IKH, de gemeente Haarlem en hun gezamenlijke stichting Parkmanagement, de Kamer van Koophandel, VNO-NCW; allemaal raakten zij enthousiast. En sinds 1 januari van dit jaar bestaat de WAvE: Waarderpolder voor Employability.

WAvE staat voor de vitaliteit en de verdere ontwikkeling van bedrijventerrein Waarderpolder als aantrekkelijke omgeving om in te werken en te ondernemen. Dat doet WAvE binnen de succesvolle infrastructuur van Parkmanagement Waarderpolder.

Met WavE ga ik samen met mijn collega Desiree Terwee een structuur creëren en onderhouden waarbinnen werkgevers en werknemers elkaar gemakkelijk kunnen vinden en hun personeelsproblematiek kunnen bespreken. Voor werknemers  betekent dat meer kans om binnen de Waarderpolder een passende functie te vinden. Voor werkgevers om in en rond de Waarderpolder medewerkers – soms tijdelijk – op een goede plek te plaatsen of om personeel te werven.

Mensen op een goede plek krijgen, dat motiveert mij. Tot voor kort werkte ik met veel plezier als voorzitter van het Poortwachtercentrum Nood-Holland Zuid. Van die tijd herinner ik me een brandweerman die niet meer de ladder op kon, maar wel in een garage aan de slag kon waar hij zijn kennis van voertuigen uitstekend kon gebruiken. Een ander kon juist niet meer in een garage werken en voor hem vonden we een plek in een bouwmarkt  En een medewerker van een bank kon elders op een administratieve afdeling van een ziekenhuis aan de slag. Zo zijn er voorbeelden te veel om te noemen van medewerkers die niet meer op hun plek konden werken, maar waar wel een goede andere match voor te maken bleek.

Als we met elkaar meer mensen langer aan het werk willen houden, moeten we anders denken over de duurzame inzetbaarheid van werknemers. Arbeidsmobiliteit heeft de toekomst dus let’s WAvE in de Waarderpolder!

Over profilyzer

Naast Ondersteuning bij het ontwikkelen en uitvoeren van (strategisch) Personeels- en Sociaal beleid ben ik mij steeds meer gaan toeleggen op “HR 3.0” - Integratie- en toepassing van Online Marketing Strategie en Social Media gebruik van organisaties. Online zichtbaarheid wordt steeds belangrijker in deze virtuele wereld, uw medewerkers spelen een grote rol in uw online business. Niet alleen bereikt u een hogere productiviteit met gebruik van de juiste tools door snellere informatie vergaring, vermindering van email en verbeterde samenwerking, uw imago kan er ook mee worden versterkt. Vergeet niet dat de nieuwe generatie is opgegroeid met deze media. Door een goed beleid en de juiste strategie kunt u onjuist of onhandig gebruik in goede banen leiden. Graag help ik u HR 3.0 te implementeren op een manier die uw bedrijf past, ter verhoging van uw werknemerstevredenheid én uw bedrijfsresultaten!
Dit bericht is geplaatst in Arbeidsmarkt met de tags , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.